Wat zijn draglineschotten?

Europese draglineschotten, Azobe draglineschotten, Leverancier van draglineschotten in Europa, Oplossingen voor bouwmatten, Zware Azobe schotten

Wat zijn

draglineschotten?

Wilt u meer weten over wat draglineschotten precies zijn en hoe u ze kunt inzetten? Dan staan we bij Welex graag voor u klaar. Als draglineschotten specialist, weten we als geen ander hoe draglineschotten het verschil kunnen betekenen voor uw project.

Diverse

toepassingen

Europese Draglineschotten Azobe Draglineschotten Leverancier van Draglineschotten in Europa Oplossingen voor bouwmatten Zware Azobe Schotten

Wat zijn draglineschotten?

Draglineschotten zijn grote, robuuste houten platen, meestal vervaardigd uit hardhout zoals Azobé. Ze dienen om zachte ondergronden te beschermen en de druk te verdelen. Deze platen zijn ontworpen om zware lasten te dragen en worden vaak gebruikt bij bouwprojecten, tijdelijke wegen en evenementen. Dankzij hun robuustheid en duurzaamheid zijn ze uitermate geschikt voor situaties waarin tijdelijke stabiliteit en bescherming van de ondergrond noodzakelijk zijn.

Europese draglineschotten, Azobe draglineschotten, Leverancier van draglineschotten in Europa, Oplossingen voor bouwmatten, Zware Azobe schotten

Draglineschotten toepassingen

Draglineschotten worden gebruikt in verschillende situaties, waaronder:

Bescherming van de ondergrond
Bij bouwprojecten op zachte of kwetsbare ondergronden voorkomen draglineschotten dat zware machines de bodem beschadigen. Ze verdelen de druk gelijkmatig en creëren een stabiel werkoppervlak.
Tijdelijke toegangswegen
Draglineschotten worden vaak ingezet om tijdelijke wegen te creëren op bouwplaatsen of tijdens evenementen. Ze bieden een solide oppervlak voor voertuigen en machines, waardoor mobiliteit wordt verbeterd en schade aan de ondergrond wordt voorkomen.

 • Tijdelijke parkeerplaatsen: Bij evenementen of op bouwplaatsen kunnen draglineschotten worden gebruikt om tijdelijke parkeerplaatsen te realiseren. Dit voorkomt dat voertuigen vast komen te zitten in modderige of zachte bodems.
 • Tijdelijke bruggen: Voor projecten die tijdelijke overgangen over sloten of andere obstakels vereisen, kunnen draglineschotten als geïmproviseerde bruggen dienen. Ze zijn sterk genoeg om zware voertuigen te dragen en bieden een veilige doorgang.
 • Drukverdeling: Draglineschotten verdelen de druk van zware machines en voertuigen over een groter oppervlak, waardoor de kans op verzakking of beschadiging van de ondergrond wordt verminderd.
 • Funderingen: In sommige gevallen kunnen draglineschotten worden gebruikt als tijdelijke funderingen voor bouwprojecten, vooral wanneer de ondergrond niet stabiel genoeg is om direct op te bouwen.
 • Evenementenvloeren: Bij grootschalige evenementen kunnen draglineschotten worden ingezet als tijdelijke vloeren om een stabiel en vlak oppervlak te bieden voor tenten, stands en andere structuren.
Europese draglineschotten Azobe draglineschotten Leverancier van draglineschotten in Europa Oplossingen voor bouwmatten Zware Azobe schotten

Het materiaal van draglineschotten

Draglineschotten worden doorgaans gemaakt van hardhout, zoals Azobé, dat bekend staat om zijn duurzaamheid en sterkte. Bij Welex Group bieden wij een breed assortiment aan draglineschotten met verschillende afmetingen, variërend van 2 tot 12 meter in lengte. Ons standaardassortiment omvat 22 verschillende afmetingen, maar we bieden ook maatwerkopties aan om aan specifieke projectbehoeften te voldoen.

Azobé is een veelgebruikt materiaal voor draglineschotten vanwege zijn uitzonderlijke hardheid en weerstand tegen slijtage en vocht. Dit maakt het ideaal voor gebruik in zware omstandigheden en bij langdurige blootstelling aan de elementen.

Veelgestelde vragen over draglineschotten

 1. Wat zijn de standaardafmetingen van draglineschotten?
  Bij Welex Group bieden we een standaardassortiment van draglineschotten met 11 verschillende afmetingen, variërend van 2 tot 12 meter in lengte. We kunnen ook maatwerkopties bieden om aan specifieke projectbehoeften te voldoen.
 2. Kunnen draglineschotten gehuurd worden?
  Ja, bij Welex Group bieden we zowel de optie om draglineschotten te kopen als te huren. Dit biedt flexibiliteit afhankelijk van de duur en aard van uw project.
 3. Zijn draglineschotten geschikt voor alle weersomstandigheden?
  Draglineschotten, vooral die gemaakt van Azobé hout, zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden. Ze behouden hun sterkte en duurzaamheid onder verschillende omstandigheden, van regen tot hitte.
 4. Hoe worden draglineschotten geïnstalleerd?
  Draglineschotten worden meestal geïnstalleerd door ze op de gewenste locatie te plaatsen en eventueel te verankeren om verschuiving te voorkomen. Het proces kan variëren afhankelijk van de specifieke eisen van het project.

Draglineschotten kopen of huren bij Welex

Draglineschotten zijn een onmisbaar hulpmiddel in de bouw- en evenementenindustrie. Laat ons gerust weten wat u precies zoekt en wij gaan voor u aan de slag. Of u nu tijdelijke wegen, parkeerruimtes, bruggen of evenementenvloeren nodig heeft, onze draglineschotten zijn de ideale oplossing. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopvraag.

Europese draglineschotten Azobe draglineschotten Leverancier van draglineschotten in Europa Oplossingen voor bouwmatten Zware Azobe schotten
Weten wat wij kunnen betekenen?

Neem dan contact op

Europäische Baggermatten, Azobe Baggermatten, Baggermattenlieferant in Europa, Lösungen für Baggermattenmatten, Robuste Azobe-Matten
Dit kan door ons te mailen of bellen

Dan zijn snel al jouw vragen beantwoord