Wat weegt een draglineschot?

Europese draglineschotten Azobe draglineschotten Leverancier van draglineschotten in Europa Oplossingen voor bouwmatten Zware Azobe schotten

Wat weegt een draglineschot?

SEO oude website

Draglineschotten zijn er in verschillende uitvoeringen. De draglineschotten van drie meter wegen aanzienlijk minder dan twaalf meter.

De lichtste draglineschotten zijn de draglineschotten met een lengte van drie of vier meter. Een draglineschot met een lengte van drie meter, een breedte van één meter en een hoogte van zeven centimeter weegt 250 kilo. We gaan daarbij wel uit van een exemplaar van azobéhout. Dit is een harde soort tropisch hardhout. Azobéhout gaat vele jaren mee. Een combinatie van azobéhout en ander tropisch hardhout is ook mogelijk. Dan is het gewicht ongeveer 220 kilo.

Een berekening is makkelijk: lengte in meters x breedte in meters x hoogte in meters x 1200. Dit betekent dat een draglineschot van azobéhout van 7 meter bij 1 meter bij 0,2 meter zo’n 1.700 kilo weegt. De grootste draglineschotten van twaalf meter wegen zelfs ruim 4.300 kilo.

Je kunt het gewicht van draglineschotten makkelijk online bekijken. Ga naar de overzichtspagina en klik op een willekeurige lengte. Rechts staan de afmetingen.