Draagvermogen draglineschotten

Draagvermogen

Welke draagkracht heb je nodig voor jouw project?

Wanneer je met zwaar materieel werkt heb je ook betere bescherming van de bodem nodig. Je kunt dan niet uit de voeten met een stalen rijplaat, daar is de belasting te hoog voor. Je hebt dan sterker materiaal nodig. Dit is op te lossen door het inzetten van draglineschotten.

Draglineschotten kunnen voor eindeloos veel toepassingen ingezet worden. Door het gebruik van hoge kwaliteit hout hebben de draglineschotten een hoge draagkracht. Om erachter te komen welke draglineschotten je nodig hebt, zul je het draagvermogen moeten weten. De maximale belasting van draglineschotten is namelijk afhankelijk van een tweetal factoren; de afmetingen en het materiaal.

  • De afmetingen
    Wellicht klinkt het logisch, maar hoe groter de draglineschotten zijn, des te meer draagvermogen ze hebben. Bij Welex kun je draglineschotten van 3 tot 12 meter huren of kopen. Daarnaast is ook de dikte van groot belang. Afhankelijk van welke lengte draglineschotten je nodig hebt, kun je kiezen uit diktematen van 7, 10, 15, 20 en 30 centimeter.
  • Het materiaal
    Bijna al onze draglineschotten worden gemaakt van Azobéhout. Dit hout is een bijzonder harde soort tropisch hardhout. Het hout heeft een kruisdraad waardoor het niet makkelijk splijt of breekt. Het kan door zijn robuuste karakter jaren lang meegaan en is daardoor erg duurzaam. Azobé hout heeft een sterkte klasse (NEN-EN 1912 norm) van D70. Hiermee is het, het sterkste hout op de markt.
Europese draglineschotten Azobe draglineschotten Leverancier van draglineschotten in Europa Oplossingen voor bouwmatten Zware Azobe schotten

Dikte draglineschotten

Wil je weten welke dikte draglineschotten je nodig gaat hebben? Onze grootste draglineschotten kunnen tot wel 1.200 ton dragen. Heb je niet zoveel draagvermogen nodig? Dan zijn kleinere, minder dikke draglineschotten wellicht ook geschikt voor jouw project.

Meer informatie of advies over de draagkracht van onze draglineschotten? Neem dan contact met ons op.

Europese draglineschotten Azobe draglineschotten Leverancier van draglineschotten in Europa Oplossingen voor bouwmatten Zware Azobe schotten

Afwijkende afmetingen

Wij produceren onze eigen draglineschotten. Hierdoor zijn wij in staat ook maatwerk te leveren. Staat de afmeting of dikte die je nodig hebt er niet tussen? Laat het ons dan weten, dan zorgen wij voor een passende offerte.

Europese draglineschotten Azobe draglineschotten Leverancier van draglineschotten in Europa Oplossingen voor bouwmatten Zware Azobe schotten
Weten wat wij kunnen betekenen?

Neem dan contact op

Europäische Baggermatten, Azobe Baggermatten, Baggermattenlieferant in Europa, Lösungen für Baggermattenmatten, Robuste Azobe-Matten
Dit kan door ons te mailen of bellen

Dan zijn snel al jouw vragen beantwoord